Een boshuis in Gennep opknappen

boshuis-opknappen-in-gennep-1

Ergens in Gennep, op een afgelegen plek, tussen de bossen, staat een prachtig mooi boshuis. De opdracht om een heel boshuis op te knappen, hebben wij verkregen via één van onze waardevolle contacten uit het Maasvallei Netwerk. Het boshuis is bekleed met enorm veel houtwerk. Houtwerk dat hoognodig een nieuwe laklaag kon gebruiken.

Een mooie uitdaging

Het houtwerk van de gevelbekleding, had ook flink te lijden gehad door de tand des tijds, de weersomstandigheden en achterstallig onderhoud. Dus al met al een flinke klus met veelzijdige werkzaamheden.

boshuis-opknappen-in-gennep-5

Het houtwerk aan de gevels, was op meerdere plekken losgeschoten van de wand. Wij hebben het houtwerk teruggeslagen in de sponningen en op de nodige plaatsen weer vastgespijkerd.

boshuis-opknappen-in-gennep-6

Wij hebben ook alle gaten, rotte plekjes en oneven heden netjes gerepareerd en dicht geplamuurd. Het resultaat is dat het houtwerk er hierdoor weer super strak uitziet.

boshuis-opknappen-in-gennep-7

We konden niet overal goed bij met ons steigermateriaal. Gelukkig kregen wij deze rupshoogwerker tot onze beschikking om veilig, vlot en goed te kunnen werken.

boshuis-opknappen-in-gennep-4

Ook bij het boshuis hebben we eerst al het houtwerk grondig schoongeboend met schoonmaakazijn en een sopje. Daarna hebben we van boven tot beneden alles grondig geschuurd en de nodige reparaties uitgevoerd.

boshuis-opknappen-in-gennep-3

Opletten geblazen onder de zon

Voordat de eerste verlaag aangebracht kan worden, dient het houtwerk van te voren helemaal stofvrij gemaakt te worden. Wij hebben ook een flinke uitdaging gehad met het aanbrengen van de verf in combinatie met de weersomstandigheden. Zodra de zon door de wolken begon te stralen, ontstonden er belletjes in de natte laklaag omdat de gevel enorm veel warmte opnam. Bij lichte verfkleuren, valt dit reuze mee, maar bij donkere kleuren is het opletten geblazen. Die luchtbellen, kun je zonder problemen zo weer wegstrijken met de kwast. Maar daar moet je niet te lang mee wachten, anders ontstaan er van die kratertjes in het schilderwerk.

boshuis-opknappen-in-gennep-2

Oplevering Boshuis

Op de foto zie je een deel van het eindresultaat, namelijk de voorgevel. Het project is naar volle tevredenheid opgeleverd. Regelmatig worden wij hier teruggevraagd om andere reparatiewerkzaamheden en schilderwerk uit te voeren. Het project aan het boshuis in Gennep, was een grote en uitdagende klus.

Heeft jouw woning ook houtwerk, dat hoognodig toe is aan onderhoud of reparatie? Neem dan gerust contact met ons op, om het werk aan jouw woning samen en vrijblijvend te bespreken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *