Schilderwerk in Renkum

schilderwerk-in-renkum-2

Wij zijn begonnen aan fase twee van het schilderwerk aan een woning in Renkum. Eerder hebben wij al de aanbouw opnieuw mogen repareren en schilderen, en nu is de voorkant aan de beurt. Het gaat nu om de boeidelen, overstekken en raamkozijnen. Eerder hadden we deze al in de grondlak gezet en nu werd het tijd om het houtwerk mooi af te lakken.

Deze woning is gebouwd in de jaren 30. De woning is met wisselende regelmaat onderhouden. Op enkele plekken zijn er reparaties uitgevoerd, die wij opnieuw gerepareerd hebben.

De uitdaging van schilderwerk aan oudere woningen

De uitdaging aan het schilderen van oudere woningen, zijn onder andere de oude verf en plamuurlagen. Wij schuren en föhnen de oude afbladderende lagen tot op het houtwerk. Na het aanbrengen van de grondlak brengen wij waar nodig nieuwe plamuurlagen aan en kitten de kieren, naadjes en houtverbindingen netjes dicht.

Ook deze fase van dit project hebben wij wederom naar volle tevredenheid van de klant mogen opleveren. Wij hebben de woning geschilderd met LBH Urethan Alkyd Zijdeglanslak van Wijzonol. Dit is gewoon hele goede verf waarmee je praktisch het hele jaar door kunt schilderen. Dus ook bij lagere temperaturen.

Het is verstandig om tenminste elk jaar het houtwerk aan een woning schoon te maken. Vrije radicalen, alg, vuil en vocht zijn op langer termijn funest voor het schilderwerk en het houtwerk. Op deze manier voorkom je schimmels en houtrot. Voordat wij aan een project beginnen, reinigen we ook het houtwerk, voordat we gaan schilderen.

Als je houtwerk niet eerst schoonmaakt en gelijk begint met schuren, schuur je het vuil namelijk in het hout. Als je dan gaat schilderen, zal de verf binnen aanzienlijke tijd, gaan afbladderen met alle gevolgen van dien.

Heb je vragen over het houtwerk aan jouw woning? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *