Houtwerk opknappen in Doorwerth

houtwerk-opknappen-in-doorwerth-1

De opdracht Houtwerk opknappen in Doorwerth, is op een gave manier tot stand gekomen. Eerder hadden wij al een huis opgeknapt in Doorwerth. Een buurman kwam toen informeren naar onze prijzen en beschikbaarheid. Onze prijzen liggen best aan de gunstige kant. Wij hebben geen grote overhead, dus hebben wij minder kosten door te berekenen in onze offertes. Maar toch, als wij een werk aannemen, praat je toch over serieus geld.

Houtwerk opknappen

Deze klant belde ons begin van het jaar op met het verzoek om ook de voorgevel van zijn huis helemaal op te knappen. Het houtwerk van de buren zag er heel goed uit en leek wel keralit. En dat zijn complimenten die wij graag horen. Keralit is net als hardhout, vrijwel onderhoudsarm. Houtwerk leeft en is in die zin, duurzamer dan kunststof.

De werkzaamheden aan het houtwerk

Het houtwerk aan de hoge gevel van de woning in Doorwerth was op zich redelijk goed. Echter diende het hout aan de zijkanten opnieuw bevestigd te worden. Dit doen we met lange rvs nagels. Op sommige plaatsen, diende het hout ook teruggeslagen te worden. Door de weersomstandigheden gaat hout werken, waardoor de sponningdelen los kunnen komen. Deze zijn met de houten hamer, prima terug te slaan en worden daarna extra gefixeerd met rvs nagels.

Uitdaging

Ook bij deze woning hebben wij de steiger over het afdakje bij de voordeur moeten opbouwen. De woning had ook een hoge stenen trap, waardoor we met extra hulpstukken (tuintegels) de steiger waterpas hebben kunnen zetten. Ja, je komt wat uitdagingen tegen hoor in de tuinen. Denk aan borders, verhogingen en overige kantopsluitingen.

Oplevering

We hebben dit project ook naar volle tevredenheid van de klant mogen opleveren. Als je goed naar de bovenstaande afbeelding kijkt, kun je zien hoe hoog acht meter is als je op een steiger staat. En op deze foto zie je ook de stenen trap naar de voordeur.

Als je naar aanleiding van dit artikel vragen hebt over jouw houtwerk, neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *