Houtreparaties in Ede

houtreparaties-in-ede-8

We hebben dit jaar heel wat houtreparaties uitgevoerd in Ede. Praktisch allemaal via de mond tot mond reclame. Mensen zien ons bezig, informeren wat rond en dan word je uitgenodigd om te komen kijken.

De houtreparaties

Het houtwerk van de dakgoot aan de woning in Ede had op de hoek wat houtrot in de overstek. Het is met die oude goten wat passen en meten, want niets is recht. Onder de nieuwe overstek is een nieuw geraamte gemaakt, waaraan het nieuwe hout is bevestigd. Een stevige en solide oplossing, zodat deze overstek er weer jaren tegen kan.

Aan de andere kant, was het hout van het boeiboord ook rot. We hebben de slechte delen uitgezaagd en voorzien van nieuw hout.

 houtreparaties-in-ede-2

Er was ook een garage, het houtwerk van het dak aan de garage was op alle vier de hoeken helemaal doorgerot. Dit vergde wat extra tijd om het probleem op te lossen. Je praat toch over een boeideel van 20 cm breed en ruim 3 cm dik. En wat doe je dan? Vier nieuwe boeiboorden plaatsen, of vier nieuwe delen maken.

De laatste oplossing bleek toch goedkoper, dan het houtwerk volledig te vervangen.

Zoals je op de foto hierboven kunt zien zijn de boeidelen prachtig mooi gerepareerd en kunnen weer jaren mee.

Om houtrot te voorkomen is het belangrijk om zeker één keer per jaar het houtwerk te controleren. Schoonmaken is ook belangrijk, maar het kan helemaal geen kwaad om je houtwerk goed te laten inspecteren. Zodra er iets mis is met het schilderwerk, een lekke dakgoot of een loslatende kit-laag, dan krijgt vocht ruim baan om houtrot te creëren.

Wanneer heb jij voor het laatst het houtwerk aan jouw woning kunnen inspecteren? Indien je vragen hebt over de conditie van het houtwerk aan jouw woning, neem dan gerust contact met ons op.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *