Wanden witten in Wamel

wanden-witten-in-wamel

Wij zijn gevraagd door Service Vonk Groep om met enige spoed, een paar wanden te witten op de benedenverdieping van een woning in Wamel. Een klus die wij graag uitvoeren en waar je van te voren weet, dat het niet alleen om witten gaat. Want vaak is er meer aan de hand.

Lekkage aan de Wanden

Deze klant heeft last gehad van lekkage ten gevolge van verouderde cv pijpen en radiatoren op de benedenverdieping. De radiatoren en buizen zijn door de installateur verwijderd en aan ons de schone taak om alle gaten, scheuren, barsten en beschadigingen aan de wanden te dichten, repareren en waar nodig opnieuw te stucen.

Uitdagingen

Wij hadden te maken met een aantal uitdagingen, want de wanden achter de radiatoren zijn door de lekkage langdurig onderhevig geweest aan vocht, waardoor het stucwerk los is gekomen en de wand is gaan schimmelen op die plaatsen. En, het stucwerk had ook een structuur die er weer netjes in moest komen, want de verouderde radiatoren waren onlangs al vervangen door vloerverwarming.

Voorbereiding

Het meeste werk zit ‘m in de voorbereiding. Wij zijn begonnen met het schoonmaken van de wanden en plafonds. Als je de ondergrond niet goed schoonmaakt, bestaat de kans dat de nieuwe verflaag niet goed hecht en gaat loslaten. En dan met name in de keuken, dienen de wanden en plafonds schoon, stof en vetvrij gemaakt te worden.

Afplakken

En dan begint het afplakken. Afplakken van de lampen, keukenkastjes, werkbladen, apparatuur, deurkozijnen, raamposten en de vloer. En wat dacht u van de stopcontacten en schakelaars? Die worden tijdelijk verwijderd, schoongemaakt en later weer teruggeplaatst.

Van een dag werk, naar een week werk

Zo zie je maar weer, dat een klus die oorspronkelijk ingepland stond voor een dag, omdat alleen de wanden gewit moesten worden op de eerste instantie, zomaar kan veranderen in een flinke klus van een week.

Wij hebben het werk tot grote tevredenheid van de klant kunnen opleveren. Hierdoor mogen wij over enkele weken terugkomen om het houtwerk van de kozijnen binnen te schilderen en van het voorjaar een boeiboord en een deel van de overstek vervangen.

Heeft u ook te maken met een verouderde cv installatie of wilt u ook de wanden opnieuw gewit hebben? Neem dan gerust contact met ons op, want wij helpen u graag.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *