Door regelmatig je dakgoten te legen en inspecteren blijft je dakgoot in topconditie. Je voorkomt hiermee dat de dakgoot gaat zakken of vervormen door bladeren, takken en bijvoorbeeld stukken mos. Als je dakgoot vol met water zit en het gaat vriezen is de kans groot dat de zinken lasnaden gaan schuren waardoor er lekkage gaat optreden.
Wat kom je tegen in goten?
Het maakt voor onderhoud eigenlijk niet uit of je nu een zinken dakgoot hebt, een polyester dakgoot of een kunststof dakgoot. Als je midden in een woonwijk woont zal er jaarlijks weinig blad, mos of takken in de goot vallen. Heb je hoge bomen in de buurt van jouw woning? Nou, dan wordt het een ander verhaal.
Dakgoten met boeiboorden, overstekken en windveren
Het houtwerk rondom dakgoten is helemaal onderhevig aan onderhoud. Als er water of vocht vanuit de dakgoot lekt en in aanraking komt met het houtwerk, kun je wachten op houtrot. Als het houtwerk één keer nat wordt, door bijvoorbeeld een heftige regenbui, is er weinig aan de hand. Als het houtwerk continue onderhevig is aan vocht door een lekkende dakgoot kunnen er forse problemen ontstaan. De eerste periode heb je eigenlijk niets door en valt er niets te zien. Dit wordt anders na een half jaar of een jaar. Vaak zie je dan in de hoekjes doffe plekken op het schilderwerk en ontstaan er scheuren in het houtwerk. Dus let daar goed op, is ons advies.
Op de afbeelding hierboven zie je wat vocht uit de dakgoot met houtwerk kan doen. Lees hier hoe wij dit probleem hebben opgelost voor de klant. En kijk hier voor meer oplossingen uit andere voorbeelden.
Als je de voorbeelden allemaal hebt gelezen op onze website, zie je hoe belangrijk het is om regelmatig je dakgoten te legen en inspecteren op lekkages.
Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over jouw dakgoot of het onderhoud aan jouw woning? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.