Aanbouw schilderen in Renkum

aanbouw-schilderen-in-renkum

Het werk aanbouw schilderen in Renkum kwam tot stand doordat wij bij de buren aan het werk waren. “U schildert zo mooi en netjes dat ik u wil vragen om naar ons schilderwerk te kijken.” Een mooier compliment kun je haast niet krijgen, dus was het een kleine moeite om het schilderwerk van de buurvrouw te bespreken. Maar eerst het werk bij de buren netjes afmaken en opleveren natuurlijk.

Aanbouw

De aanbouw van de buurvrouw had wat nare houtrotplekken aan de boeiboorden en wat afbladderende verf aan de raamkozijnen. Het boeiboord hebben we helemaal kaal geföhnd en de raamkozijnen helemaal geschuurd. Omdat het houtwerk van de aanbouw, net als het houtwerk bij de buren, zwaar onderhevig is aan de brandende zon, hebben wij ervoor gekozen om de grondverf op kleur te laten maken. We hebben het gehavende boeiboord helemaal opnieuw geplamuurd en eerst in de grondverf gezet. Dit tot groot genoegen van de klant, want het resultaat was direct al goed te zien.

De omstandigheden

Net in deze week dat we aan het werk waren, hadden we bijzondere weersomstandigheden. Echt, zon, regen, hagel, storm en zelfs natte sneeuw. En dat maakt het werk soms moeilijk, want je kunt niet schilderen op een natte ondergrond. En als je iets geschilderd hebt, wil je niet dat er allemaal blad, vuil of stuifmeel op het schilderwerk komt. Daarom hebben wij tevens gekozen voor een eind lak die praktisch na een half uur al droog genoeg is om deze moeilijke omstandigheden op te kunnen vangen.

Resultaat

De keuze om een iets duurdere verf te gebruiken voor de aanbouw, is direct terug te zien in het resultaat. Alle pluisjes, stofjes, insecten, stuifmeelkorrels, blad en dat soort zaken, kon ik na een dag gewoon wegpoetsen van de verflaag. Hooguit een paar puntjes bijwerken, maar dat was het ook.

Oplevering

Dit project is naar volle tevredenheid van de klant opgeleverd. Door het resultaat van deze werkzaamheden, kregen wij de opdracht om later in 2021 de rest van het huis ook te schilderen.

Heb jij nu ook schilderwerk dat je graag wilt uitbesteden omdat je te maken hebt gelijkwaardige omstandigheden, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *