Twee woningen schilderen in Ede

twee-woningen-schilderen-in-ede

Twee woningen schilderen in Ede. Via het online platform Werkspot, kregen wij de opdracht om een hoekwoning met een dakkapel te schilderen in Ede. Het dakkapel van de hoekwoning was niet bereikbaar met een hoogwerker en was nogal hoog op het schuine dak aangebracht.

Verantwoord improviseren

twee-woningen-schilderen-in-ede

Om veilig het dakkapel te kunnen schilderen, was het noodzakelijk om een aangepaste daksteiger te maken. De steiger staat stevig met steunen op het dak van de aanbouw. Eveneens is de steiger gefixeerd aan de dakgoot. En de hulpstukken zijn bevestigd aan de steiger, gefixeerd in de dakgoot.

twee-woningen-schilderen-in-ede

Ook het houtwerk van het dakkapel, dient eerst grondig schoongemaakt te worden. Dus ook de zijkanten, het boeiboord en de overstek. Daarna kan er geschuurd worden, het houtwerk stofvrij maken om uiteindelijk netjes te kunnen schilderen.

twee-woningen-schilderen-in-ede

Deze hoekwoning is een nieuwbouwwoning van vier jaar oud. Het schilderwerk was nog redelijk, maar de klant wilde alles opnieuw laten schilderen. Alle ramen en deuren op de begane grond, waaronder ook de voordeur en de garage deur. Ook alle ramen op de eerste verdieping, tweede verdieping en het dakkapel. En niet te vergeten de boeiboorden en de overstekken.

Twee woningen schilderen in Ede

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden kwam ook de buurvrouw van een woning verder een praatje maken. “Nou, jullie werken netjes zeg, kunnen jullie mijn woning ook schilderen?” Geen probleem natuurlijk.

twee-woningen-schilderen-in-ede

De buurvrouw van één huis verder wilde ook het hele huis opnieuw geschilderd hebben. Het betrof hier een tussenwoning van drie verdiepingen. Aan de achterkant ging het over twee verdiepingen. De uitdaging was bij deze woning hoofdzakelijk de hoge nok.

Samen met de buren

Als je schilderwerk hebt aan je woning, kan het verstandig zijn om ook met de buren overleg te plegen. Wellicht willen de buren ook onderhoud plegen aan hun woning. Onze ervaring is dat je dan afspraken kunt maken over gelijkwaardige kleuren, planning en praktische zaken. Voor ons scheelt het een hoop in tijd als we bijvoorbeeld meerdere huizen in een blok kunnen schilderen. Neem voor vragen gerust contact met ons op voor meer informatie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *