Achtergevel opknappen in Beuningen

achtergevel-opknappen-in-beuningen-1

Deze opdracht om een achtergevel op te knappen in Beuningen kwam tot stand via onze goede vriend Jan van Laar, van Van Laar Service uit Nijmegen.

Achtergevel

Op de eerste instantie was het de bedoeling om alleen het houtwerk vanaf de achtergevel te schilderen achter het huis. Tijdens het opnemen van het werk, ontstond voldoende vertrouwen om ook de rest van het houtwerk achter het huis op te knappen, waaronder ook het balkon.

Uitdaging bij de achtergevel

Ja, daar gaan we weer. Omdat het niet mogelijk was om met een hoogwerker achter de woning te komen, zat er niets anders op om twee steigers neer te zetten. Een voor de linkerkant en een voor de rechterkant naast het balkon. En omdat het balkon in de weg zat om bij de nok van de gevel te komen, hebben wij de steiger op het balkon opgebouwd. De steiger hebben wij ook aan de gevel gefixeerd met vier zware dekogen. Ja, veiligheid gaat voor alles.

Het Balkon

Een betonnen balkon schilderen lijkt makkelijker dan het is, want ook voor het schilderen van een balkon, is een hoop voorbereiding nodig. Dit witte balkon is door de jaren heen, groen geworden van alg, zwart geworden door vrije radicalen. Op sommige plekken, liet het oude schilderwerk helemaal los. Wij hebben het balkon van voor tot achter en van onder tot boven helemaal gereinigd met schoonmaakazijn en een sopje. Daarna hebben we het schilderwerk van het balkon uitvoerig geborsteld om er zeker van te zijn van een goede ondergrond.

Wij hebben met buitenmuurverf het balkon opnieuw geschilderd. En eveneens de betonnen vloer in de betonverf gezet voor het mooiste resultaat.

De oplevering

Ook dit project hebben wij tot groot genoegen van, Van Laar Service, naar volle tevredenheid opgeleverd. En dan is het reuze fijn om te horen dat de klant niet alleen ons bedankt, maar ook Jan van Laar, die ons in contact heeft gebracht met elkaar.

Hoe is gesteld met de conditie van jouw houtwerk? Neem voor vragen of meer informatie gerust contact met ons op.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *