Afbladderende verf in Sambeek

afbladderende-verf-in-sambeek-5

De opdracht om naar afbladderende verf in Sambeek te kijken, kwam tot stand door een goede relatie uit het Maasvallei Netwerk. De klant heeft een tuinhuisje laten zetten in de achtertuin. Een plaatselijke schilder heeft het houtwerk onder handen genomen, echter is de verf gaan afbladderen op sommige plekken.

Het tuinhuisje is een belangrijk onderdeel van de tuin, waar de familie graag bijeen komt om te genieten van een hapje, een drankje en de rust. De afbladderende verf aan de achterkant van het huisje is een doorn in het oog van de familie.

afbladderede-verf-in-sambeek-1

Onderzoek naar afbladderende verf

Afbladderende verf kan van allerlei oorzaken hebben. Onderzoek wees uit dat het tuinhuisje gemaakt is van vurenhout dat nog niet helemaal goed opgedroogd was. Door een combinatie van brandende zon op het schilderwerk en vochtig hout, dampt de verf los van het hout. Een fabrieksfoutje zeg maar. Er zat niets anders op dan de verflaag aan de achterkant en de zijkanten van het tuinhuisje helemaal weg te schuren.

afbladderede-verf-in-sambeek-2

Een flinke klus

Er is hele goede verf aangebracht op het tuinhuisje. De losse afbladderende delen van het vochtige hout waren makkelijk te verwijderen met een verfkrabber. De drogere delen hebben we in combinatie met de föhn en bandschuurmachine verwijderd. Er zijn zeker 14 schuurbanden doorheen gegaan.

afbladderede-verf-in-sambeek-4

Extra advies ingewonnen

Nadat de eerste verflagen waren weggeschuurd, kwamen we nog hele donkere vochtige plekken tegen in het houtwerk, waaronder ook groene aanslag en zwarte aanslag. Het oorspronkelijke idee was om na het schuren nieuwe verf aan te brengen, maar dat zou niet verstandig zijn. Hiervoor hebben wij advies ingewonnen bij een heel ervaren schildersbedrijf aan de andere kant het land. Schildersbedrijf Th. Quist in Rotterdam. In overleg met de klant, hebben wij het waardevolle advies overgenomen om het hout eerst goed te laten drogen en daarna het hout te beitsen. Beits heeft voor deze situatie de juiste eigenschappen om het hout goed te kunnen beschermen.

afbladderede-verf-in-sambeek-3

Heb je zelf ook te kampen met afbladderende verf aan jouw woning of tuinhuis? Neem dan gerust contact met ons op, zodoende kunnen we samen bekijken welke oplossing van toepassing op jouw houtwerk.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *