Boeidelen opknappen in Ewijk

boeidelen-opknappe-in-ewijk-1

De opdracht Boeidelen opknappen in Ewijk, is een thuiswedstrijd. Onze buren volgen ons trouw op social media en werden getriggerd door het zien van onze berichten en werkzaamheden.

De werkzaamheden aan de boeidelen

Hier ging het voornamelijk om het opknappen van de boeiboorden en overstekken van de hele villa. Op de eerste instantie schoonmaken, schuren en schilderen. Er waren een paar slechte plekken van een afstand te zien, maar je kunt de conditie van het houtwerk, pas echt beoordelen als je er met de steiger voor staat.

De problemen aan de boeidelen

Op zich was de conditie van het hout redelijk, met uitzondering aan de Noordkant van de villa. Een hele hoek van het houtwerk van de dakgoot, was onderhevig aan houtrot. Helaas bleek ook het boeiboord naar de nok toe aangetast door houtrot en eveneens, begon de overstek los te laten. Al met al, toch een flinke uitdaging aan de boeidelen.

De oplossingen

Er zat niets anders op dan het slechte deel van het hout bij de dakgoot helemaal uit te zagen en opnieuw te monteren met nieuw watervast multiplex. Ook de houtrot van het boeideel hebben wij van nok tot dakgoot afgezaagd. 4 cm over een lengte van 6 meter. Deze hebben we modulair weer opgebouwd met gegrond watervast multiplex. Hierna konden wij de overstek weer vastschroeven, want die was op meerdere plekken losgekomen.

De oplevering

Onze buren waren superblij met het eindresultaat. Omdat ook het raamkozijn in de nok onderhevig is aan houtrot, hebben wij ook een nieuw kozijn gemaakt. Andere buren hebben met belangstelling gekeken hoe wij het houtwerk gerepareerd en hersteld hebben. Wij kregen vrijwel direct de opdracht om ook hun houtwerk te repareren.

Hoe is het gesteld met de conditie van jouw boeiboorden, overstekken en windveren? Laat het gerust weten als je vragen hebt over jouw houtwerk. Je kunt contact met ons opnemen om een vrijblijvende afspraak te maken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *