Rotte boeidelen door lekkende dakgoot

rotte-boeidelen-door-lekkende-dakgoot-in-gennep-1

De opdracht Rotte boeidelen repareren in Gennep, door een lekkende dakgoot is tot stand gekomen via Schepers Inc. Vastgoed entrepreneur Toine Schepers is ook één van de waardevolle relaties uit het Maasvallei Netwerk.

Zinken dakgoten

Zinken dakgoten kunnen door de loop der jaren gaan lekken. Vaak in hoekjes of op zwakkere soldeernaden. Als je dakgoot afgewerkt is door hout, is het verstandig om de dakgoot één keer per jaar schoon te maken en te controleren op lekkages. Bij dit project hebben de mensen niet in de gaten gehad dat hun dakgoot op de naad is gaan lekken.

Alle gevolgen van dien door rotte boeidelen

Doordat de naad van de soldering aan de dakgoot is gaan lekken, hebben de boeidelen onder de goot, jarenlang te maken gehad met vocht en lekkage. Hierdoor zijn niet alleen de boeidelen gaan rotten, maar ook de zo genoemde windveren. Dit zijn de constructiebalken van het dak, waar de boeidelen aan vast gemonteerd zitten.

rotte-boeidelen-door-lekkende-dakgoot-in-gennep-2

Rotte boeidelen verwijderen

De lekkage aan de dakgoot boven de rotte boeidelen was snel gevonden en deze hebben we direct gerepareerd door de naad opnieuw te solderen. De rotte boeidelen hebben wij weggezaagd en nieuwe boeidelen aangebracht. Deze platen hebben wij van tevoren eerst nog in een sneldrogende grondverf gezet. En zoals je op de foto kunt zien, passen de nieuwe boeidelen prachtig tussen de bestaande boeidelen.

rotte-boeidelen-door-lekkende-dakgoot-in-gennep-3

Natuurlijk was de klant super blij met het gegeven dat wij binnen aanzienlijke tijd, deze hoognodige reparaties hebben kunnen uitvoeren.

Advies om lekke dakgoten te voorkomen

Ons advies is om één keer per jaar je dakgoot leeg te halen en de dakgoot controleren op lekkage. De naden van een dakgoot kunnen lek vriezen als er tijdens de vorst periode veel water en blad in de goot blijft zitten.

Weet je wat de conditie is van jouw houten boeidelen en dakgoten? Neem voor vragen hierover of hulp erbij, gerust contact met ons op.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *