Boeiboord en overstek repareren in Ewijk

overstek-boeiboord-repareren-2

Een boeiboord en overstek repareren is absoluut een specialiteit van ons, Onderhoudswerken Beuningen. De meeste dakgoten hangen op zo’n vijf meter hoogte. Vaak zijn dakgoten gemonteerd boven een overstek en achter een boeiboord. Als een dakgoot regelmatig overloopt, verstopt raakt of lek is, komt het regenwater in aanraking met het houtwerk.

overstek-boeiboord-repareren-2

Een keer is geen probleem, echter als een boeiboord en overstek langdurig onderhevig zijn aan water en vocht, treedt er houtrot op. Dit gebeurt niet in een week, maar na een jaar kan er zichtbaar schade ontstaan. En dat is ook vaak het probleem, vrijwel niemand controleert de conditie van uw houtwerk vanaf vijf meter hoogte. Dus zodra de problemen zichtbaar worden, weet je nooit wat je tegen komt achter het houtwerk.

overstek-boeiboord-repareren-1

Oorzaak en gevolg

De bovenstaande afbeelding, laat zien dat je in een vroeg stadium, gerust een reparatie kan uitvoeren met epoxy reparatie middel. Maar dan dient wel het probleem van de lekkende dakgoot opgelost te worden en dient men al het rotte hout te verwijderen. En dat is hier niet gedaan. De schade is hierdoor veel erger geworden.

overstek-boeiboord-repareren-3

Modulaire oplossingen

Op de foto hierboven is te zien dat wij eerst al het rotte hout volledig wegzagen en modulair de overstek opnieuw opbouwen. De klant heeft in dezen nog geluk gehad, want de houtrot bleef beperkt tot de hoek.

overstek-boeiboord-repareren-4

De nieuwe constructie wordt gemaakt met geïmpregneerd hout en daarna worden de nieuwe delen van het boeiboord en overstek op maat gezaagd en aangebracht.

overstek-boeiboord-repareren-6

Eindresultaat

Het eindresultaat is een superblije klant, die enorm blij is dat de dakgoot is gerepareerd en het houtwerk volledig gerestaureerd is.

Contact

Wilt u de status van uw houtwerk door ons laten onderzoeken of heeft u zichtbaar slechte plekken aan uw boeiboord en overstek? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *