Dakkapellen schilderen in Wamel

Dakkapellen-repareren-en-schilderen-in-wamel-2

Wij kregen de opdracht om twee dakkapellen te repareren en te schilderen in Wamel. De oude bruine beits moest absoluut vervangen worden door een nieuwe, witte en frisse zijdeglans lak.

Oude beits verwijderen

De oude beitslagen hebben we met de föhn en verfkrabbers verwijderd. Föhnen is een arbeidsintensieve handeling, om oude verflagen te verwijderen van het houtwerk. En je moet heel goed opletten dat je tijdens het krabben, alleen de verflaag verwijderd. Als je niet goed oplet, kan het hout beschadigen door de verfkrabber of er kunnen donkere plekken ontstaan op het hout, doordat je te lang op één plek staat te föhnen.

De hoeken van het boeiboord repareren

Bij oudere dakkapellen, zie je vaak dat de hoeken van de boeiboorden slecht zijn geworden in de loop der jaren. Bij deze boeiboorden zijn vroeger met ijzeren spijkers bevestigd, die door de jaren heen zijn gaan roesten. Op verzoek van de klant, hebben wij de oude nagels verwijderd en de slechte houtdelen weg gefreesd. De reparatie hebben wij voorafgaand met impregneermiddel, met twee componenten plamuur gerepareerd.

En het eindresultaat is toch om trots op te zijn. Wij plakken ook de ramen, het lood en de dakpannen nauwkeurig af, zodat er geen verf op het dak of op de ramen kan achterblijven.

Wij worden regelmatig gevraagd om dakkapellen te schilderen, of het schilderwerk op hoogte te verzorgen. Voor ons geen probleem, want dat doen wij graag.

Ladder, steiger of hoogwerker?

Een dakkapel op de 1e verdieping, kunnen wij praktisch met enkel de ladder bereiken. Zodra een dakkapel op de 2e verdieping geplaatst is, zetten wij ons steigermateriaal in. En afhankelijk van de situatie, komt het ook voor dat een dakkapel alleen maar bereikbaar is met een hoogwerker. Veiligheid gaat boven alles, dus vooraf wordt de keuze voor een ladder, steiger of hoogwerker, uitvoerig besproken.

Is jouw dakkapel ook toe aan onderhoud of nieuw schilderwerk? Neem dan gerust contact met ons op.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *